Ton-Herman

Het had niet veel gescheeld of Ton-Herman was natuurkunde gaan studeren. Maar net op tijd besloot hij zijn hart te volgen, én daarmee een conservatoriumopleiding.

Film van Ome Willem...

Na zijn afstuderen in 1987 kon hij gelijk aan de gang als toetsenist bij de theaterversie van ‘de Film van Ome Willem’. Een betere leerschool kan je je niet wensen! Hiermee tourde hij 3 jaar lang, 120 voorstellingen per jaar, langs alle theaters in Nederland. Dankzij Edwin Rutten ontdekte Ton-Herman zijn liefde voor het theatervak.
Hij werkte vervolgens mee aan tal van theaterproducties met o.a. Berdien Stenberg, Hetty Heyting, Hester Macrander en weer met Edwin Rutten sinds 2004 als ‘hoofdgeitenbreier’ in de ‘Ome Willem Jubileumtour’.

Hammond

Behalve aan theater is Ton-Herman’s hart ook verpand aan de Funk- en Soulmuziek. En met name door het legendarische Hammond orgel, wat hem, sinds hij er zelf één (een C3) kocht in 1984, nooit meer echt losgelaten heeft.
Zo trad hij onder meer op met de Swinging Soul Machine, the Trammps, Billy Haynes, Eddy Floyd en The Three Degrees, en was hij toetsenist van de band Strapatz. Ton-Herman (en zijn Hammond) waren overigens ook maandelijks te zien in het TV-programma ‘De Wereld Draait Door’.

Lesgeven

‘Lesgeven is wat mij betreft de fascinatie voor muziek delen. Het leukste moment is dat duwtje op nèt de goede plek waardoor er een onstuitbaar proces op gang komt, daar kan ik enorm blij van worden.'
Ton-Herman geeft pianolessen aan zowel de muziekschool in Woerden als het conservatorium in Utrecht.
Daarnaast was Ton-Herman muzikaal leider van twee amateur theatergezelschappen ‘the Greensingers’ uit Utrecht en ‘Face’ uit Hoofddorp, en is hij nu dirigent van popkoor Zutfun.
Tevens begeleidde hij workshops van o.a. Jette van der Meij, Hans Dulfer en Kirby Shaw en geeft hij les bij muziekindevakantie.nl.

Studio

De nog steeds grote interesse voor techniek heeft ertoe geleid dat Ton-Herman in 1989 begonnen is met zijn studiootje. Voor hem de ideale combinatie van muziek en techniek.
Vervolgens produceerde hij hier de hoorspel-CD van het jeugdtheaterprogramma ‘Het Slotakkoord’, en muziek voor vele anderen, waaronder Edwin Rutten, het muziektheatercollectief en het Klokhuis.